Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

DTÖ Kararlarının Yaptırım Gücü Bulunmuyor

24.08.2020 - 10:47, Güncelleme: 07.07.2023 - 15:51 9702+ kez okundu.
 

DTÖ Kararlarının Yaptırım Gücü Bulunmuyor

Bu sonuç sonrası AB korunma önlemine ilişkin bir sonraki gözden geçirmesinde bu konuları göz önünde bulundurarak bir sonraki döneme dair karar alabilir ama bu karar geriye doğru işlemez.
ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, DTÖ kararlarının yaptırım gücü olmadığını ve geriye doğru işlemeyeceğini belirterek, “AB’nin son 5 yıldır hasmane bir tutum ile tek yanlı ve haksızca almış olduğu kararlara karşın halen mütekabiliyet çerçevesinde bir cevap vermemiş olmamız bizlere karşın yapılan haksızlığın zararlarını daha da büyütmektedir.” dedi. Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Avrupa Birliğince (AB) belirli çelik ürünlerine uygulanan korunma önlemine karşı Türkiye'nin başlattığı davada kurulan Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Paneli'nde Türkiye'nin haklı bulunmasına ilişkin, "DTÖ kararlarının yaptırım gücü yok. Bu sonuç sonrası AB korunma önlemine ilişkin bir sonraki gözden geçirmesinde bu konuları göz önünde bulundurarak bir sonraki döneme dair karar alabilir ama bu karar geriye doğru işlemez." diye konuştu.   ÇİB'den yapılan açıklamada, Ticaret Bakanlığınca, AB tarafından belirli çelik ürünlerine uygulanan korunma önlemine karşı Türkiye’nin başlattığı davada kurulan Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Paneli’nin Türkiye’yi haklı bulduğunun duyurulduğu anımsatılarak, panelin, Türkiye’nin tezlerini desteklediği ve AB’nin uygulamakta olduğu önlemlerin uluslararası ticaret kurallarına aykırı olduğuna hükmettiği belirtildi.   ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, DTÖ'nün açıkladığı bu kararla AB’nin almış olduğu koruma önleminde iki konuda da AB’nin haksız olduğuna kanaat getirdiğini belirterek, "Bu karar ithalatın artış sebebinin ABD’nin korunma önlemi ile ilişkili olacağına dair gerekçenin geçerli olmadığını ve olası zarar tehlikesinin de gerçeklere dayanmadığını gösterdi.” dedi.   DTÖ kararlarının yaptırım gücünün olmadığına işaret eden Adnan Aslan şunları aktardı:   "Bu sonuç sonrası AB korunma önlemine ilişkin bir sonraki gözden geçirmesinde bu konuları göz önünde bulundurarak bir sonraki döneme dair karar alabilir ama bu karar geriye doğru işlemez. Diğer yandan AB politik karar ile bu savaşın yarattığı sıkıntılardan ötürü koruma önlemini de kaldırabilir ama bence çok olası değil. Bir başka husus ise AB üç yıllığına devreye koyduğu önlemi dönem sonu uzatarak diğer ülkelere soruşturmaya gerek olmadan AB’ye karşı önlem alma hakkı tanımıştır.” AB’nin hasmane bir tutum sergilediğine dikkat çeken Adnan Aslan, “AB’nin son 5 yıldır hasmane bir tutum ile tek yanlı ve haksızca almış olduğu kararlara karşın halen mütekabiliyet çerçevesinde bir cevap vermemiş olmamız bizlere karşın yapılan haksızlığın zararlarını daha da büyütmektedir.” ifadelerini kullandı.
Bu sonuç sonrası AB korunma önlemine ilişkin bir sonraki gözden geçirmesinde bu konuları göz önünde bulundurarak bir sonraki döneme dair karar alabilir ama bu karar geriye doğru işlemez.

ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, DTÖ kararlarının yaptırım gücü olmadığını ve geriye doğru işlemeyeceğini belirterek, “AB’nin son 5 yıldır hasmane bir tutum ile tek yanlı ve haksızca almış olduğu kararlara karşın halen mütekabiliyet çerçevesinde bir cevap vermemiş olmamız bizlere karşın yapılan haksızlığın zararlarını daha da büyütmektedir.” dedi.



Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Avrupa Birliğince (AB) belirli çelik ürünlerine uygulanan korunma önlemine karşı Türkiye'nin başlattığı davada kurulan Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Paneli'nde Türkiye'nin haklı bulunmasına ilişkin, "DTÖ kararlarının yaptırım gücü yok. Bu sonuç sonrası AB korunma önlemine ilişkin bir sonraki gözden geçirmesinde bu konuları göz önünde bulundurarak bir sonraki döneme dair karar alabilir ama bu karar geriye doğru işlemez." diye konuştu.
 
ÇİB'den yapılan açıklamada, Ticaret Bakanlığınca, AB tarafından belirli çelik ürünlerine uygulanan korunma önlemine karşı Türkiye’nin başlattığı davada kurulan Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Paneli’nin Türkiye’yi haklı bulduğunun duyurulduğu anımsatılarak, panelin, Türkiye’nin tezlerini desteklediği ve AB’nin uygulamakta olduğu önlemlerin uluslararası ticaret kurallarına aykırı olduğuna hükmettiği belirtildi.
 
ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, DTÖ'nün açıkladığı bu kararla AB’nin almış olduğu koruma önleminde iki konuda da AB’nin haksız olduğuna kanaat getirdiğini belirterek, "Bu karar ithalatın artış sebebinin ABD’nin korunma önlemi ile ilişkili olacağına dair gerekçenin geçerli olmadığını ve olası zarar tehlikesinin de gerçeklere dayanmadığını gösterdi.” dedi.
 
DTÖ kararlarının yaptırım gücünün olmadığına işaret eden Adnan Aslan şunları aktardı:
 
"Bu sonuç sonrası AB korunma önlemine ilişkin bir sonraki gözden geçirmesinde bu konuları göz önünde bulundurarak bir sonraki döneme dair karar alabilir ama bu karar geriye doğru işlemez. Diğer yandan AB politik karar ile bu savaşın yarattığı sıkıntılardan ötürü koruma önlemini de kaldırabilir ama bence çok olası değil. Bir başka husus ise AB üç yıllığına devreye koyduğu önlemi dönem sonu uzatarak diğer ülkelere soruşturmaya gerek olmadan AB’ye karşı önlem alma hakkı tanımıştır.”
AB’nin hasmane bir tutum sergilediğine dikkat çeken Adnan Aslan, “AB’nin son 5 yıldır hasmane bir tutum ile tek yanlı ve haksızca almış olduğu kararlara karşın halen mütekabiliyet çerçevesinde bir cevap vermemiş olmamız bizlere karşın yapılan haksızlığın zararlarını daha da büyütmektedir.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.